Vakantiehuisje

Een ontspannen vakantie… ? Waar kan dat fijner dan midden in de natuur.

________________________________________

Weinig toerisme, veel natuur

Een bestemming met natuur, rust en ruimte. Waar je ongehinderd kunt wandelen en fietsen. Hoe fijn is dat?

Trek er op uit en laat je meevoeren door een heuvelachtig gebied met een coulisselandschap dat wordt afgewisseld met valleien, beekjes, bos, bosschages en zo hier en daar een dorp waar het lijkt alsof tijd er niet toe doet.

Proef de authentieke sfeer van het Franse platteland waar het leven nog eenvoudig en gemoedelijk is.

Het natuurhuisje

Het huisje maakt deel uit van een voormalige boerderij en een watermolen, le Moulin Gras. De watermolen is tussen 1793-1809 gebouwd en tot ver in de jaren 1970 werd er graan gemalen.

Het staat aan de rand van de weide en is omringd door bomen en groen. De biodiversiteit is een walhalla voor de natuurliefhebber.

Een betoverende locatie

In een vallei, langs een kabbelend beekje dat vroeger de watermolen heeft aangedreven vind je een oase van rust. 

Op deze plek is de kalme natuur goed voelbaar. Daarom noemen wij het Centre du Silence. Stilte is niet de afwezigheid van geluid. Je hebt hier altijd het geluid van het stromende beekje, het vrolijke getjilp van de vogels en krekels, de ruisende bomen en ’s nachts de roep van de bosuil. Het is de vredige natuur die je stil maakt.

Dat maakt deze plek tot de ideale omgeving als je behoefte hebt aan rust en ruimte of een retraite.

Reserveren

De boekingen gaan via Natuurhuisje. Met elke boeking wordt er bijgedragen aan natuurprojecten. Snel en veilig boeken. Zonder boekingskosten!


Indeling

Het huisje ademt een warme sfeer. De stenen vloer en muren zijn op traditionele wijze gevoegd. De inrichting is eigenzinnig en intiem.

Op de begane grond is een zit/eetgedeelte met open keuken die voorzien is van een kooktoestel, koelkast en vaatwasser.

Op de eerste verdieping bevindt zich een ruime slaapkamer met twee comfortabele eenpersoonsbedden, een douche en apart toilet.

Buiten heb je de beschikking over een terras met een fantastisch uitzicht.

Omgeving

Locatie

De accommodatie ligt even buiten de gemeenschap Vigoulant, in het departement Indre dat deel uitmaakt van de regio Centre-Val de Loire. Maar de streek is nog steeds bekend als le Berry.

Op steenworp afstand liggen Ste Sévère, la Châtre en Boussac waar je terecht kunt voor de dagelijkse boodschappen en de weekmarkt met verse lokale producten.

Geen zin om zelf te koken? In de nabije omgeving zijn meerdere restaurants waar je lekker kunt eten. Ook op het platteland zijn er steeds meer restaurants waar ze een heerlijke vegetarische schotel serveren. Informeer gerust naar onze ervaringen.

Natuur

De flora en fauna is formidabel

Wat een verblijf hier zo bijzonder maakt is de prachtige omgeving met een verscheidenheid aan bomen, planten en bloemen waarvan veel soorten in het wild groeien, zoals longkruid, vingerhoedskruid, aronskelk, gulden sleutelbloem. Daarnaast zijn er vele (roof)vogels, vlinders en andere dieren die hier hun habitat hebben.

Landweggetjes slingeren door het heuvelachtige coulisselandschap. Zand- en bospaden voeren de wandelaar door bosschages en langs velden met zonnebloemen of graan en weides met Charolaise en Limousin runderen, die het hele jaar buiten leven. De meren en meanderende beekjes maken het plaatje compleet.